En dat geldt ook voor jou

Vandaag las ik deze post op FB (helemaal lezen hoor):

1899922_10151980483252695_1220327366_n

Someone shared this with me…it’s not my photo and I didn’t write this. But…I absolutely love what this woman wrote….

Posted by Adryenn Ashley on woensdag 12 februari 2014

En alhoewel ik de achterliggende gedachte omarm, krijg ik het op mijn – niet uitgesproken – heupen dat 13.739 mensen er geen graten in zien dat je een punt moet maken door je negatief uit te laten over een ander.

Natuurlijk is er niks mis met een maatje meer (Wat is een maatje meer eigenlijk? Wie beslist er daarover? En wat is dan maat 0?) maar er is evengoed niks mis met een maatje minder. Of een appel- of peerfiguur. Of roker / niet-roker. Vegetariër / vleeseter. Maar revenons à nos moutons want ik wijk af.

Waar het – alweer – om draait is je zelfbeeld. Heb je er zelf vrede mee dat je rond, mager, blond- of zwartharig, rood-, geel- of bleekscheethuidig uitziet? En indien niet, kan en wil je er iets aan veranderen?

Ik ben er mee heel goed van bewust dat ik het allemaal eenvoudig voorstel. En zelf zit ik in die comfortabele positie dat ik sinds mijn jeugdjaren uit mijn complexen ben gegroeid. Ja ik draag stiletto’s. Niet in de eerste plaats omdat ik dan 8 of 9 cm groter ben en het jullie makkelijker maak om tegen me te praten (ha, geef toe dat je die niet verwachtte) maar ook omdat ik ze gewoon mooi en elegant vind.

En toch. En toch. Soms is het zo eenvoudig.

 

You are Glorious

 

Een laatste preek: als je zelf geen complexen hebt, werk dan even mee aan de rest van de wereld. ‘Ook getest op mensen’ heeft blijkbaar op hun eigen onnavolgbare wijze aangetoond dat je zelfbeeld ook afhankelijk is van je omgeving. Laat je positief uit over mensen, doe niet neerbuigend, geef constructieve commentaar, maak je punt door goede argumenten op tafel te leggen.

En als dat je teveel gevraagd is: zwijg en hou je wenkbrauwen onder controle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *